PEEK Market Trends and Forecasts The global PEEK market is

NEW YORK, Nov. 24, 2022 (GLOBE NEWSWIRE) — Reportlinker.com announces the release of report “Polyetherketone Market: Trends, Opportunities, and Competitive Analysis” – https://www.reportlinker.com/p06362798/?utm_source=GNW

PEEK market trends and forecasts
The future of the PEEK market looks promising with opportunities in aerospace, automotive, electronics, oil & gas, and medical end use. The global PEEK market is expected to reach an estimated value of $1.1 billion by 2027 at a CAGR of 6.4% from 2021 to 2027. The major drivers of this market are the growing demand for light weight, high heat resistance and high strength materials in different end uses .

Evolution of PEEK opportunities
The opportunities for PEEK are evolving from PEEK in industrial applications to PEEK in 3D printing as shown in the figure below.

Emerging trends in the peek market
Emerging trends, which have a direct impact on industry dynamics, include the development of new applications, such as automotive gears, dental discs, and knee implants.

PEEK market by sector

The study includes forecasts for the global PEEK market by end use, materials, and region as follows:

Market peek by end use [Value ($B) and Volume (kilotons) shipment analysis for 2016 – 2027]:
• Electronics
or semiconductors
or mobile movies
o Apply others
• oil and gas
o pipe
o Apply others
• outer space
x in brackets
Oh clouds
or other applications
• medical
Oh spine
o Arthroscopy
or other applications
• the cars
or transportation system
or braking system
Oh gears
Other end uses

Market peek through articles [Value ($B) and Volume (kilotons) shipment analysis for 2016 – 2027]:
vacant
Carbon packed
The cup is full

Market peek by region [Value ($B) and Volume (kilotons) shipment analysis for 2016 – 2027]:
North Amarica
Europe
Asia Pacific
the rest of the world
List of PEEK companies
Firms compete in the market based on the quality of the product offered. Major players in this market are focusing on expanding their manufacturing facilities, R&D investments, infrastructure development, and capitalizing on integration opportunities across the value chain. Through these strategies, PEEK companies meet growing demand, ensure competitive effectiveness, develop innovative products and technologies, reduce production costs, and expand their customer base. Some of the PEEK companies described in this report include:
• Victrix
• Solvay S.
a
• Evonik
• Panjin Zongrun
• Zebek Jilin
Peek at the market
• The analyst expects electronics to remain the largest end use during the forecast period due to its widespread use in semiconductor and mobile applications.
• Carbon-filled PEEK will continue to be the largest segment in terms of materials during the forecast period due to its excellent mechanical properties and growing end-use demand.
• Europe is expected to remain the largest region during the forecast period due to increased consumption of PEEK in all major applications in this region.
Features of PEEK Market
• Market Size Estimates: Estimate the PEEK market size in terms of value ($B) and volume (kt)
• Analysis of trends and forecasts: Market trends (2016-2021) and forecasts (2022-2027) by various sectors and regions.
• Segmentation analysis: market size by end use, material and region
• Regional Analysis: A peek into the market breakdown by North America, Europe, Asia Pacific and Rest of the World.
• Growth opportunities: Analyze growth opportunities in different end-use industry, product type, and regions for the PEEK market.
• Strategic analysis: This includes mergers and acquisitions, new product development, and the competitive landscape of the PEEK market.
• Analysis of the competitive intensity of the industry based on Porter’s five forces model.
Instructions
Q 1. What is the size of the PEEK market?
Ans: The global PEEK market is expected to reach an estimated value of $1.1 billion by 2027.
Q2. What is the growth forecast for the PEEK market?
Ans: The PEEK market is expected to grow at a CAGR of 6.4% from 2021 to 2027.
Q 3. What are the key factors influencing the growth of the PEEK market?
Answer: This market is mainly driven by the growing demand for light weight, high heat resistant, and high strength materials in different end uses.
Q4. What are the main applications or end-use industries for PEEK?
Answer: The use of electronics and oil and gas are the main end use of PEEK.
Q5. What are the emerging trends in the PEEK market?
Answer: Emerging trends, which have a direct impact on industry dynamics, and the development of new applications, such as automotive gears, dental discs, and knee implants.
Q6. Who are the main PEEK companies?

Answer: Some of the major PEEK companies are as follows:
• Victrix
• Solvay S.
a
• Evonik
• Panjin Zongrun
• Zebek Jilin
Q7.
Which segment of PEEK’s products will be the largest in the future?
Answer: The analyst expects carbon-filled PEEK to remain the largest segment and is expected to experience the highest growth during the forecast period due to its excellent mechanical properties and growing demand for it in end use.
Q8: In the PEEK market, which area is expected to be the largest in the next five years?
Answer: Europe is expected to remain the largest region over the next five years
Q9. Do we receive customization in this report?
Answer: Yes, the analyzer provides 10% customization at no additional cost.
This report answers 11 key questions
Q1: What are some promising opportunities for the global PEEK market high growth by end-use (electronics, oil & gas, aerospace, medical, automotive, etc.), materials (unpackaged, carbon composites, glass composites) and region (North America, Europe, and Asia Pacific and rest of the world)?
Q2: Which sectors will grow the fastest and why?
Q3: Which areas will grow the fastest and why?
Q4 What are the main factors affecting market dynamics? What are the market drivers and challenges?
Q5: What are the business risks and threats to the market?
Q6: What are the emerging trends in this market and the reasons behind them?
Q7: What are the changing requirements of customers in the market?
Q8: What are the new developments in the market? What companies are driving these developments?
Q9: Who are the major players in this market? What strategic initiatives are being implemented by the key players to grow the business?
Q10: What are some competitive products and processes in this area and how big a threat do they pose to losing market share through material or product substitution?
Q11: What are the mergers and acquisitions activities that took place in the past five years in this market?

For any questions related to Polyethylene Ketone (PEEK) market or related to Polyethylene Ketone (PEEK) market share, Polyethylene Ketone (PEEK) market analysis, Polyethylene Ketone (PEEK) market size, manufacturers, PEEK, write to Lucintel analysts at helpdesk@lucintel.com. We will be glad to answer you soon.
Read the full report: https://www.reportlinker.com/p06362798/?

About ReportLinker
ReportLinker is an award-winning market research solution. Reportlinker finds and organizes the latest industry data so you get all the market research you need – instantly, in one place.

__________________________


        

Leave a Reply

%d bloggers like this: