Advanced Composite Market Trends and Forecasts The global compound market is expected to reach an estimated value of $10.8 billion by 2027 at a CAGR of 5.2% from 2021 to 2027

ReportLinker

Composites Market Trends, Opportunities, and Advance Forecasts to 2027 by Application (Aerospace & Defense, Wind Power, Automotive, Marine, Construction, Consumer Goods, Pressure Vessels, and Others), Fiber Type (Carbon Composites, Glass Composites, Aramid Composite Materials), Type Resin (epoxy compounds, phenolic compounds, vinyl ester compounds, other thermoplastic compounds, thermoplastic compounds), by end product (aerospace and defense, wind power, transportation, marine, construction, consumer goods, pressure vessels, and others), and region (North America Europe, Asia Pacific and Rest of the World).

NEW YORK, Nov. 24, 2022 (GLOBE NEWSWIRE) — Reportlinker.com announces the release of the “Advance Composites Market: Trends, Opportunities and Competitive Analysis” report – https://www.reportlinker.com/p06362792/?utm_source=GNW

Advanced composite market trends and forecasts
The future of the advanced composite market looks promising with opportunities in aerospace, defence, wind power, transportation, marine, construction, consumer goods and pressure vessel application. The global advanced composite market is expected to reach an estimated value of $10.8 billion by 2027 at a compound annual growth rate of 5.2% from 2021 to 2027. The major drivers of growth in this market are the increasing demand for lightweight materials in the aerospace, defense and automotive industries.

Emerging trends in the advanced compound market
Emerging trends, which have a direct impact on industry dynamics, include research and development projects across the supply chain to bring carbon fiber from high-quality applications to high-volume applications via low-cost carbon fibres, advances in carbon composite production technologies, and recycling from advanced composites.

Composite market progression by segment

The study includes trends and forecasts for the global advanced composite market by application, fiber type, resin type, end product, and region as follows:

Depending on the application [Value ($B) and Volume (M lbs) shipment analysis for 2016 – 2027]:
• Aerospace and defense
• Wind Energy
• Transportation
• Navy
• Building
Consumer Goods
Pressure vessels
• Others

depending on the type of fiber [Value ($B) and Volume (M lbs) shipment analysis for 2016 – 2027]:
Carbon compounds
• ABS glass compounds
• Aramid compounds

depending on the type of resin [Value ($B) and Volume (M lbs) shipment analysis for 2016 – 2027]:
• Epoxy compounds
• phenolic compounds
• vinyl ester compounds
• Other Thermoset
Thermoplastic compounds

By region [Value ($B) and Volume (M lbs) shipment analysis for 2016 – 2027]:
• North Amarica
• Europe
• Asia Pacific
Rest of the world
List of advanced compounding companies
Firms compete in the market based on the quality of the product offered. Major players in this market are focusing on expanding their manufacturing facilities, R&D investments, infrastructure development, and capitalizing on integration opportunities across the value chain. Through these strategies, composite companies work to meet growing demand, ensure competitive effectiveness, develop innovative products and technologies, reduce production costs, and expand their customer base. Some of the advanced compounding companies mentioned in this report include –
• Toray Industries Inc.
• Cytec Solvay Group
• Owens Corning
• AGY Holding
• e.
Ana du Pont de Nemours
• Teijin Aramid
An advance view of the composite market
• The analyst expects aerospace and defense to remain the largest application during the forecast period due to increased vehicle penetration in next-generation commercial aircraft, such as Boeing’s B787 and Airbus 380, regional aircraft such as Bombardier’s C Series, and general aviation aircraft such as the Cirrus and Diamond.
• Carbon composite will remain the bulk during the forecast period due to its beneficial qualities of being light in weight while providing corrosion resistance and high tensile strength.
• North America is expected to remain the largest region and experience the highest growth over the forecast period due to growth in end-use industries and steady adoption of advanced wind power vehicles for wind blades.
Advanced Composite Market Features
• Market Size Estimates: Provide an estimate of the composite market size in terms of value (in USD) and volume (in million pounds)
• Analysis of trends and forecasts: Market trends (2016-2021) and forecasts (2022-2027) by various sectors and regions.
• Segmentation Analysis: Market size by application, fiber type, resin type, and region
• Regional Analysis: Pre-segmentation of the composite market by North America, Europe, Asia Pacific, and Rest of the World.
• Growth opportunities: Analyze growth opportunities in different applications, fiber type, resin type, and regions for the advanced composite market.
• Strategic analysis: This includes mergers and acquisitions, new product development, and the competitive landscape of the advanced composite market.
• Analysis of the competitive intensity of the industry based on Porter’s five forces model.
Instructions
Q 1. How big is the advanced compound market?
Ans: The global premix market is expected to reach an estimated value of $10.8 billion by 2027
Q 2. What is the expected growth of the advanced compound market?
Ans: The advanced compound market is expected to grow at a CAGR of 5.2% from 2021 to 2027.
Q 3. What are the key factors influencing the growth of the advanced compound market?
Answer: The main drivers of growth for this market are the increasing demand for lightweight materials in the aerospace, defense and automotive industries.
Q4. What are the main applications or end use industries of the advanced compound?
Answer: Aerospace, defense, wind power, transportation, marine, construction, consumer goods, and pressure vessel applications are the main end-use industries of advanced compound.
Q 5. What are the emerging trends in the pre-existing compound market?
Answer: Emerging trends, which have a direct impact on industry dynamics, include research and development projects across the supply chain to bring carbon fiber from high-quality to high-volume applications via low-cost carbon fibres, advances in carbon composite production technologies, and advanced composite material recycling.
Q6. Who are the main advanced composite companies?

Answer: Some of the main advanced compounding companies are as follows:
• Toray Industries Inc.
• Cytec Solvay Group
• Owens Corning
• AGY Holding
• e.
Ana du Pont de Nemours
• Teijin Aramid
Q7.
Which part of the advanced composite product will be the largest in the future?
Answer: The analyst expects carbon composites to remain the largest segment due to their beneficial qualities of being light in weight while providing corrosion resistance and high tensile strength.
Q8: In advance of the composite market, which area is expected to be the largest in the next five years?
Answer: North America is expected to remain the largest region and experience the highest growth over the next five years
Q9. Do we receive customization in this report?
Answer: Yes, the analyzer provides 10% customization at no additional cost.
This report answers 11 key questions
Q1: What are some promising opportunities for high growth of the global advanced composite market by application (aerospace & defence, wind power, automotive, marine, construction, consumer goods, pressure vessels, etc.), fiber type (carbon composites, glass composites, composites aramid), type of resin (epoxy compounds, phenolic compounds, vinyl ester compounds, other thermosetting compounds, thermoplastic composites), and region (North America, Europe, Asia Pacific, and rest of the world)?
Q2: Which sectors will grow the fastest and why?
Q3: Which areas will grow the fastest and why?
Q4 What are the main factors affecting market dynamics? What are the market drivers and challenges?
Q5: What are the business risks and threats to the market?
Q6: What are the emerging trends in this market and the reasons behind them?
Q7: What are the changing requirements of customers in the market?
Q8: What are the new developments in the market? What companies are driving these developments?
Q9: Who are the major players in this market? What strategic initiatives are being implemented by the key players to grow the business?
Q10: What are some competitive products and processes in this area and how big a threat do they pose to losing market share through material or product substitution?
Q11: What are the mergers and acquisitions activities that took place in the past five years in this market?

For any questions related to the advanced compound market or related to the advanced composite market share, advanced composite market analysis, advanced composite market size, write to the Lucintel analysts at helpdesk@lucintel.com. We will be glad to answer you soon.
Read the full report: https://www.reportlinker.com/p06362792/?

About ReportLinker
ReportLinker is an award-winning market research solution. Reportlinker finds and organizes the latest industry data so you get all the market research you need – instantly, in one place.

__________________________

CONTACT: Clare: clare@reportlinker.com US: (339)-368-6001 Intl: +1 339-368-6001

Leave a Reply

%d bloggers like this: